humid tropical southern Mexico through Central America
Diet ants, termites and their larvae
BOTH M/F share incubates in a nest inside a tree hallow 15days
and feeding chicks 30days, plus 4 weeks, they then remain a family unit and merge with mixed-species flocks
Himalayan region, S + SE China , SE Asia
Diet insects during breeding season
Winter variety of wild berries, and fruits and seeds
Both parents incubate 14 days then feed chicks 14 days, plus 2 weeks after they fledge
They stay together and join highly large social flocks
Pacific coast of South America in Peru and Chile
They nest in dense colonies on rocky sea cliffs
Diet fish, Peruvian anchovy, Crustaceans & Invertebrates
Both parents share incubation of only 1-2 eggs for 28days, feed chicks 4 weeks, plus 1 month
Remain together in the colonies.
S and SE Asia, southern Iran India subcontinent
Nest in a tunnel on river banks
Cooperative breeding, the main breeding pair is joined by offspring from previous broods that assist with feeding and caring for the chicks. The family unit integrates into larger flocks
S + SE Asia, N and C Indian subcontinent, China
Diet feeding on small grass seeds, fallen grains, and weed seeds. Insects during the breeding season
The quivering motion you see is primarily driven by courtship and communication displays
Pairs are diligent raising their young.
The mountain hawk-eagle (Nisaetus nipalensis) is a large, powerful bird of prey measuring 66 to 84 cm long with a 134 to 175 cm wingspan. Native to forested hills and mountain woods across Asia—including India, the Himalayas, China, Taiwan, and Japan.
📸: @theroziebloom
turkeys may be low key dinosaurs but geese are t-rex
turkeys may be low key dinosaurs but geese are t-rex
Starring Sarah Snook, the series is a modern-day reimagining of the film set in Alaska with a murder mystery at the center.
(Source: Deadline)
Male
The eastern bluebird (Sialia sialis) is a small North American migratory thrush found in open woodlands, farmlands, and orchards.
Male bluebirds have a bright head, back, and wings. Their breast is a brownish red. Females are lighter.
📸: @jocelynandersonphotography
RARE native New Zealand forest bird,
Diet insectivorous, small fruits, berries, nuts, honeydew.
Forage in flocks
Tree cavity nest, female incubates male feeds her, both parents plus offspring from the previous year help feed chicks 22 days, plus 9 months after they fledge
Breed S and SE China
Migrate N Vietnam Hong Kong, Taiwan
Diet Summer insects, invertebrates
Winter fruits berries grain seeds
nest in a tree cavity
Parents share incubation 14 days
feeding the chicks 21 days plus 2 weeks after fledging
The family then join large flocks.
Stunning Photo: William Ko
lives in Wuyuan County, Jiangxi Province, China
Cooperative breeders; multiple nests built in a small area, four or more adult birds help with incubation and feeding the chicks. After fledging, the young chicks remain in their family groups become breeding helpers.
endemic to Atlantic forests of Brazil
Diet primarily fruit berries, seeds, nectar, and
arthropods/insects
female weaves a nest on the ground, incubates 13days male feeds her, they feed chicks 17days, plus 3 weeks after fledging then remain a family unit
Female image below
This is a species of parrot native to the Northern Territory in Australia. It is found in savannah and open woodland and is one of two extant species in its genus that breed in termite mounds. It has declined from much of its original range.
📸: @jan_wegener_
forests across peninsula of India
Diet insect-eaters controlling forest invertebrates
Weak flyers, hunt on the ground.
Pairs build a nest hidden on the ground
share incubation 12 days, they feed chicks
11 days in the nest, and 3 weeks after they fledge
Vietnam.
The Langbian Sunbird (scientific name: Aethopyga saturata johnsi, also known as the Dalat Sunbird) is a colorful bird found in Southeast Asia.
📸: @sanjeevatre